Teams

Teams

Een week geleden reed ik vanuit Rotterdam naar huis. Na een lesdag, schrijf ik erover. Een week later is Nederland verandert in een surrealistisch vacuüm.

Talloze columnisten publiceren handige tips; hoe houd ik het leuk thuis! De mailbox loopt over. Maar eigenlijk gaat het leven in huis best heel aardig, kinderen volgen een schema en passen zich moeiteloos aan. Af en toe een klein ruzietje, maar dat hoort erbij! Dinsdag pianoles via Face time. ‘Mam, ik ga weer even achter Teams, ik heb wiskunde’. Alles lijkt gewoon door te gaan. Opdrachtgevers en collega ZZP-ers allemaal erkennen we dat we ons in bizarre tijden bevinden. Trainingen worden gecanceld. Dit voelt zo onwerkelijk. Niemand weet wat de toekomst ons brengt.

Elke avond aan de buis gekluisterd met het nieuws: scholen die sluiten, de toespraak van minister president Mark Rutte. Het aftreden van minister Bruins. Schrijnende beelden vanuit de stad Bergamo, op maar tien uur rijden van ons vandaan, een vreselijke situatie. Ik wil zo graag iets doen. Machteloos toekijken maakt verdrietig.

Lichtpuntjes zijn er ook. Zoals het ontwikkelen van online trainingen. Binnenkort gaat bij de Bestuuracademie de training Strategisch onderhandelen van start. En heb ik me het programma Microsoft Teams eigen gemaakt. Vanmiddag staat er een webinar op het programma van Academy4 learning. Dus online meer beweging dan ooit. Tsja en ik focus me maar op het positieve in de hoop dat we elkaar spoedig kunnen omhelzen.