Schrijftraining

Training en Communicatie

Schrijven kan op veel manieren, van een beleidsnota tot een column. Af en toe kun je wel wat concrete handvaten gebruiken. Bijvoorbeeld bij het vinden van de juiste toon. C O plus biedt passende trainingen aan.  Je gaat aan de slag met eigen voorbeelden en ontvangt handige tips.

Ik wil meer weten

De basis van het Nederlands

In deze training leer je alles over de grondbeginselen van het Nederlands. Wanneer Nederlands niet je moedertaal is, vormt deze training een welkome aanvulling om je de taal verder eigen te maken. We besteden aandacht aan grammatica, spelling en stijl. Je oefent met het schrijven van een korte tekst. Na het volgen van deze training ben je in staat om een heldere e-mail op te stellen. Je zult merken dat je gemakkelijker Nederlands schrijft.

Zakelijk corresponderen

Wil je beter en effectiever zakelijk leren schrijven? Deze training tilt de kwaliteit van je zakelijke correspondentie naar een hoger niveau. Na het volgen ervan weet je hoe je een brief opbouwt en structuur aanbrengt. Je kunt je correspondentie klantgericht formuleren. E-mails zijn vanaf nu gemakkelijk op te stellen. We behandelen verschillende soorten e-mails en brieven. Je leert brieven af te stemmen op doel en doelgroep.

Schrijven voor het web

In deze training leer je alles over het online gedrag van bezoekers van je website. Hoe lezen zij een tekst? Waar letten zij op ? Het lezen van een website is aanzienlijk anders dan het lezen uit een boek. Schrijven voor internet betekent dat je rekening houdt met de structuur van je tekst en de opbouw van een pagina. Met links in je tekst en zoekmachines. Deze waardevolle training met veel praktijkgerichte oefeningen brengt je schrijfkwaliteiten voor digitale media naar een hoger niveau. Na afloop schrijf je met gemak teksten voor het web.

Schriftelijk rapporteren

Welke informatie wil je overbrengen en hoe ga je beginnen? Deze twee essentiële vragen staan centraal in deze training. Gesproken taal kent een hele andere opbouw dan geschreven tekst. We behandelen in deze training verschillende soorten tekst. Je leert wat het verschil is tussen teksten en dat iedere tekst een specifiek doel heeft. Zo is een informatieve tekst aanzienlijk anders dan een reclame tekst. Na afloop van deze training heb jij voldoende handvatten om een soepele tekst op te stellen.

Meer lezen over Soft-skills